Noutăți, Anunțuri, Comunicate

Lansarea Programului Regional Sud-Est 2021-2027

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de Autoritate de Management, a organizat în data de 22 noiembrie 2022, la Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, lansarea Programului Regional Sud-Est 2021-2027.

 

Programul Regional Sud-Est 2021-2027 beneficiază de o alocare totală de 1.48 miliarde de euro. Investițiile finanțate vor sprijini specializarea inteligentă și inovarea, IMM-urile, digitalizarea, eficiența energetică a clădirilor, dezvoltarea urbană, infrastructura verde, mobilitatea urbană și conectivitatea regională, infrastructura educațională, regenerarea urbană, valorificarea patrimoniului natural/cultural.

În cadrul evenimentului a fost semnată Declarația Comună pentru Dezvoltare între Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și ADR Sud-Est privind colaborarea susținută și pro-activă pentru a asigura implementarea fondurilor europene destinate Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, astfel încât aceasta să ajungă cât mai aproape de cetățeni și să sprijine creșterea și modernizarea regiunii.